SAÓ 2020
8è Aplec Saó: Dissabte 10 d’octubre de 2020, al Centre d’Art i Natura de Farrera.
El dissabte 10 d’octubre, a partir de les 11h del matí, us convidem al 8è Aplec Saó. Enguany, degut a les recomanacions per COVID-19, serà un Saó només de matí. Es farà un recorregut pels voltants de Farrera i la Coma de Burg per visitar les intervencions artístiques realitzades en plena natura, per torns i amb limitació d’aforament.
S’ha previst un Saó que permeti la visita de les obres en dies posteriors de manera autoguiada.
10.45h Acollida i presentació del 8è Aplec Saó
11.00h Inici del recorregut amb passejada per a visitar les obres d’art en la natura presentades i comentades pels seus autors. Les visites es realitzaran per grups.
14.00h (aprox.). Finalització i comiat
Artistes PARTICIPANTS
Enguany participaran a Saó tres artistes de diferents disciplines.
Coco Moya
Artista visual i sonora, i músic.
Llicenciada en Belles Arts per la UCM, on ha realitzat el Màster en Recerca en Art i Creació. La seva investigació i pràctica artística part de processos rituals de memòria i contramemòria, el secret, la propiocepció estètica, o les narratives mimètiques com és el fake. Utilitzant la materialitat de la imatge, la veu i l’espai com a rastre i catalitzador processual, i situant-se en la convergència entre la vida, l’art, la ciència i la ficció. Ha exposat en centres d’art com Azkuna Centroa, Laboral Centre d’Art i Creació Industrial, Sala d’Art Jove de la Comunitat de Madrid, CICUS, o BaumanLAB; i ha rebut premis com Circuits d’Arts Plàstiques Comunitat de Madrid, Premi LABjoven_Los Bragales, Beca de residència a la Casa Velázquez, o la beca de formació en el Vicedeganat de Cultura de la Facultat de Belles Arts UCM.
Míriam Isasi
Artista visual
És llicenciada en Belles Arts per la EHU / UPV, havent cursat part dels seus estudis a l’Accademia di Belle Arti de Bologna. El seu treball se centra en conjugar diferents sinergies del social, des de la supervivència i el parasitisme, buscant el buit legal com a estratègia metodològica. Intentant, amb tot això, generar una experiència, una situació, o un lloc on conflueixen parts de realitat des l’absurd, la ironia i l’ambigüitat dels límits establerts.
La instal·lació és el mitjà que Isasi fa servir per formalitzar els seus projectes. Els processos de treball són part important i es presenten com registres en la formalització de el projecte, sent part activa del que ha passat, i que, al seu torn, narren la metodologia com a part d’un tot, generant un context específic que situa l’espectador en un espai / temps concret de la representació.
‘Domestic Wild’ amb Ariane Patout I René Müller.
Domestic-Wild és la unió de l’artista espanyol-francesa Ariane Patout i del dissenyador alemany-suís René Müller, dos creadors amb una notable trajectòria, actualment establerts a Barcelona.
És el 2012 quan aquests dos professionals van donar vida al seu primer projecte artístic més venut: WILD CHAIR, reconeguda amb el FAD Architecture Award (2014) i el Valldoreix Sculpture Biennial Award (2016). Des de llavors, no han parat de crear junts i fascinar el món amb les seves creacions.
Fusionen art i disseny, fer-se-fer i experimentar. Combinen el clàssic amb el contemporani. La fusta és la seva especialitat. Com suggereix el seu nom Domestic-Wild, la seva obra s’inspira en els contrastos, que uneixen els conceptes de naturalesa salvatge i la domesticació humana. Per a ells, la bellesa perfecta és un equilibri entre l’asimetria de les formes crues i fines, amb imperfeccions i contrastos. Això s’expressa en el seu treball al paisatge, així com en la seva col·lecció d’escultures i mobles funcionals. Definitivament, ho són; refinat i salvatge.
obres
Presentació de les obres
1. Insecte invasor en extinció
de 'Domestic Wild’ amb Ariane Patout I René Müller:
FITXA TÈCNICA:
INSTALACIÓ 1
TITOL : INSECTE INVASOR EN EXTINCIÓ
MATERIAL: arbre mort CREMAT (Pi Roig) recuperat de la zona de le Bordes de la Coma + branques d’avellaner + figures de metall
MIDES: 7,5 metres longitud
INSTALACIÓ 2
TITOL : INSECTE INVASOR EN EXTINCIÓ
MATERIAL: 2 troncs d’arbre mort (Pi Roig) recuperats de la zona de le Bordes de la Coma + figures de metall + 2 campanes de vidre
MIDES: 140 cm. aprox. alçada
2. Un camino posible
de Coco Moya
- IMPORTANT: Per aquesta obra cal portar mòbil amb auriculars o cascs! Cal baixar-se la següent aplicació: https://explore.echoes.xyz i buscar “Un camino posible” per obrir la peça i escoltar-la als espais del camí a on.
Esta pieza sonora es una muestra del trabajo en proceso que está llevando a cabo Coco Moya en Farrera durante su residencia de investigación. A lo largo del camino a la ermita de Mare de Deu de la Serra iremos encontrando extractos de las composiciones, que acompañarán al oído en una lectura especulativa del paisaje, abriendo posibles imágenes en nuestro interior de lo que estas piedras pueden hablarnos. La ermita, como una cueva, acoge la resonancia de un habitar que también modifica, imagina y se construye a sí mismo en ese diálogo con su territorio.
Un cop descarregada l’app ECHOES i la peça “Un camino posible” de Coco Moya podreu fer el camí de Farrera a l’ermita de la Mare de Déu de la Serra, i a mida que entreu en els cercles que surten al mapa (heu d’activar el GPS del vostre mòbil) s’activaran les músiques que Coco ha composat i les podreu escoltar a mida que camineu (recomanem cascos).
3. Carpinteros
De Míriam Isasi
Techno y danza conviven en esta pieza performativa, generada a partir de una investigación sobre la colonia de pájaros carpinteros localizada en el Parque Natural de Izki (Euskadi). La artista establece conexiones entre los reclamos de los pájaros carpintero empleados por los ornitólogos, la plasticidad del bosque y los sonidos emitidos por la antena Duga-3, conocida como “el pájaro carpintero ruso”. En esta ocasión, con motivo de la 8é del Aplec Saó, se ha considerado oportuno establecer ciertas conexiones del paisaje entre Euskadi y Cataluña basadas en el habitar del pájaro carpintero.
FICHA TÉCNICA DE LA PIEZA AUDIOVISUAL
.HD Video CARPINTEROS. (color/ sonido)
Duración: 7`40`
Teaser (1 minut)