Anna Rubio
Artista del moviment.
Es forma en dansa clàssica i contemporània amb professors com Herminia Espejo, Mariana Giustina, Carol Diley, Carles Sales, Olga Tragant, Anne Morin, Cecilia Colacrai, German Jauregui, David Zambrano o Mal Pelo, entre d’altres. Al 2009 inicia el treball de processos creatius a la natura amb Paula Kramer, que continua amb l’estudi de la tècnica de moviment creatiu Amerta Movement, amb el mestre indonesi Suprapto Suryodarmo, fins l’actualitat.
S’inicia al 1995 com a ballarina al Grup de Dansa de la UAB i a Igual da Igual i participa dels Dies de Dansa (Festival GREC) amb el coreògraf Carles Salas (Museu Miró, MACBA, CCCB, Parc Güell i Caixa Fòrum).
Inicia l’estudi entre el moviment i la natura al 2010 amb el Col·lectiu Lawu (junt amb Montse Martí), amb un treball basat en l’escolta del moment i de l’entorn. Fruit d’aquest projecte són les peces: Entre la recta i la corba (Centre Experimental de les Arts de Vallgrassa, Parc Natural del Garraf); The light of the ants (Solo Sound Festival, Java); L’hort als peus (Festival MIAU, Caldes de Montbui); Alendo: la porta oberta (Programa europeu Grundtvig, trobada de centres d’Art en entorn rural, Farrera, Alt Pirineu); El jardí de les flors lletges(Festival MAU, de Granollers); La terra ens mou (Festival FesCamp de Sant Cugat del Vallès); El Sentir d’un trajecte (Fes Camp 2015).
Les seves peces individuals estan sempre vinculades a l’acció performativa “in situ” i en col·laboració amb músics (2012-2016): Two women, one earth (Festival Art i Religiositat, Java) Prat, arbre i formiga (Aplec Saó, Farrera, Alt Pirineu); All the trees I met (Festival Seni Candi, Java), Clarobscur (Poesia als Parcs), The seeds of the wind (Festival Seni Candi, Java), At home with the wind (Festival Java Central), All the trees I met II. Festival Apple Thing (Aizpute, Letònia), La dansa del roure (Festival Folk, Cerdanyola), Les llavors del vent (Festival de Santmenat) i altres col·laboracions en el Festival MUDA Pirineus (Catalunya) amb Steve Smyth i Lu Rois i el Festival Emnes (Catalunya) amb Namina Miró i Marta Graham.
Al 2014 és seleccionada per el projecte europeu Frontiers in Retreat (2014-2017), centrat en investigar i donar a conèixer la relació entre art i entorn natural, que l’ha portat a realitzar residències a Farrera (Centre d’Art i Natura), Letònia (SERDE), Helsinki (HIAP) i Mustarinda a Finlàndia i a participar en diferents Festivals.
Vinculat a aquest projecte, forma part de l’exposició Art & Ecology: Edge Effects(2017).
El 2015 presenta el Cicle El Ressò de les Ermites (2015), el seu projecte més personal. En ell ha volgut apropar la dansa al públic general i ha constat de 7 intervencions artístiques en ermites del Pallars Sobirà col·laborant amb diferents ballarines (Montse Martí i Iera Delp) i amb músics com Sénior, Josep Ma Ribelles, Carola Ortiz o Pep Rius.
ARNAU OBIOLS I CAMPI
La Seu d’Urgell (Alt Urgell)
Música (bateria, improvisació, composició, art sonor) i arts a la natura (intervencions multidisciplinars)
Estudia magisteri musical a la UB (Universitat de Barcelona) i es llicencia en l’especialitat de bateria jazz a L’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya). També ha estudiat al Taller de Músics de Barcelona o en cursos a la Dutch Impro Academy, a la Haia (Holanda) o als cursos de performance (música i dansa contemporània) de Katy Duck a Amsterdam (Holanda) entre d’altres.
Músic actiu en els àmbits del jazz, la improvisació i la revisió de les músiques tradicionals. participa en projectes com Roc Calvet Quartet, Inxa Impro Quartet, els mítics El Pont d’Arcalís, Pol Omedes Trio, Joana Gomila Folk Souvenir, David Mengual Resolut Trio, Alenky De Marc Egea, Rufaca Folk Jazz Orchestra, Sons d’Aram amb el poeta Joan Graell, el col·lectiu de músics Free Art Ensemble, l’acordionista Kepa Junkera o l’occità Joan Francés Tisnèr entre d’altres.
Té dos treballs editats al seu nom: Arnau Obiols Projecte Pirene (aladid records, 2013) i Arnau Obiols Libèrrim (aladid records, 2015).
Salze de la Font del Camp
Dins del projecte “Cicle d’arbres monumentals“
Espècie: Salix L.
El Cicle d’Arbres Monumentals està format per quatre actes amb les corresponents intervencions artístiques (música i moviment) a l’entorn d’arbres de gran singularitat de l’Alt Pirineu, precedides d’una passejada guiada i concloses amb una ponència i degustació de productes artesans.
El Cicle d’Arbres i l’Aplec Saó s’agermanen en aquest arbre.
Es tracte d’un gran salze, situat a la Font del Camp just a l’entrada del poble de Farrera. Tot i no haver estat declarat arbre monumental, és evident que té una personalitat pròpia, no només per la seva ubicació sinó també per la seva grandària i bellesa i per tractar-se d’un arbre molt estimat pel veïnat del poble.
“Vull reivindicar l’Arbre, la seva rellevància i bellesa… L’ésser viu més gran de la terra, el vegetal més fort i que reuneix tot el simbolisme de la vida i que ens dona la vida! Des de les seves arrels i l’oxigen que desprèn fins al seu fruit.
Aquest salze I tots els arbres que he conegut, són avui aquí, amb mi.
El salze molt vinculat a l’aigua, generós, pur I bell, em parla de tantes coses!… aquí en tindreu un petit fragment.”
Anna Rubio
Va estar acompanyada pel músic Arnau Obiols de la Seu d’Urgell a la veu i la percussió.
La ponència va ser a càrrec de Teresa M. Sala, docent a la Facultat de Belles Arts i a la Facultat de Geografia i Història i coordina el Màster de Gestió del Patrimoni Cultural i Museologia de la UB. A més, Teresa M. Sala forma part de la junta del Centre d’Art i Natura de Farrera.
Més informació del projecte
Arbres Monumentals:
http://arbre.dansanatura.com